Kurilovec pobjednik Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije

Treći put u nizu nogometaši NK Kurilovca uspjeli su odnijeti pobjedu u finalu Županijskog kupa. Kao i prethodne, i ove su godine u finalu Kupa snage odmjerili s HNK Goricom, ponovno u regularnom vremenu završili s 2-2, a zatim slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Kurilovec je poveo u posljednjim trenucima prvog poluvremena pogotkom Luke Sedlačeka. U drugom dijelu susreta, domaćini su iskoristili brojčanu prednost na terenu nakon isključenja Nasiru More zbog dva žuta kartona, pa pogotkom Ladislava Roginića u 74. minuti pobjegli Gorici na dva gola prednosti. Momčad Perice Vidaka vodila je do 84. minute, kada je Dario Špikić smanjio prednost na 2:1 nakon realiziranog kaznenog udarca. Minutu kasnije, Younes Delfi izjednačio je rezultat za konačnih 2-2 u regularnom vremenu.

Titulu pobjednika županijskog kupa, Kurilovec je osigurao u finalnom raspucavanju s bijele točke nakon što je vratar Jao Paolo Debijađi u četvrtoj seriji jedanaesteraca zaustavio udarac Darija Špikića.

FINALE KUPA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
NK KURILOVEC – HNK GORICA 2:2 (7:5 – 11 m)

STRIJELCI: 1:0 Sedlaček (45), 2:0 Roginić (74), 2:1 Špikić (84), 2:2 Delfi (85)

HNK GORICA: Banić – Moro, Musa, Jovičić, Doka (Babec od 46′), Čanađija (Delfi od 46′), Kalik (Steenvoorden od 88′), Dvorneković, Hamad (Špikić od 69′), Golubickas (Mitrović od 69′), Dieye. Trener Valdas Dambrauskas.

NK KURILOVEC: Debijađi, Šarić, Marinić, Tominac (Roginić od 56′), Sedlaček, Hodak (Martinović od 56′), Matoš, Čurek, Čunčić, Muhar, Rajić. Trener Perica Vidak.

ŽUTI KARTONI: Čurek (Kurilovec), Čunčić (Kurilovec)
CRVENI KARTONI: Moro (dva žuta)