Održan 59. Seminar nogometnih sudaca Druge HNL

U razdoblju od 04.02. do 06.02. održan je 59. Seminar nogometnih sudaca Druge HNL koji je u potpunosti provodila Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a, na čelu sa predsjednikom Brunom Marićem. Domaćin seminara je i ovoga puta bio hotel Park Plaza Belvedere u Medulinu.

Trodnevni program se sastojao od nekoliko stručnih edukacija na temu kažnjivog igranja ruku, nedopuštenog igranja ruku, pravila 11: zaleđe, pravila 12: prekršaji i nešportsko ponašanje, očuvanja integriteta natjecanja, prehrane vrhunskih sportaša te pravila 14: kazneni udarac.

U sklopu seminara svi prisutni suci su morali proći teorijsku provjeru znanja iz PNI i UEFA Video test, odnosno fitness provjeru koja se sastojala od SDS testa (glavni suci) i ARIET testa (pomoćni suci).

Seminaru su prisustvovali i drugoligaški suci Nogometnog saveza Zagrebačke županije te uspješno odgovorili na sve zahtjeve i izazove koji su bili pred njima. Od glavnih sudaca seminaru je prisustupio Ivan Čužić (Velika Gorica) dok su od pomoćnih sudaca to bili Dominik Benković (Zaprešić), Nikola Kamenarić i Bruno Geller (Sv. Ivan Zelina) te Dario Mužar i Josip Vitez (Velika Gorica).

Nakon završne riječi, prije zatvaranja seminara, održana je kratka svečana dodjela FIFA znaka našem međunarodnom prvoligaškom pomoćnom sucu Ivanu Mihalju (Velika Gorica) koji iz opravdanih razloga nije mogao prisustvovati seminaru sudaca Prve HNL, održanome dva tjedna ranije.

Izvor HNS